Nieuwsbrief Griene Geaën

MEI 2013

Beste mensen, 

Hierbij de nieuwsbrief van de Griene Geaën. Deze maand een stekjesruilbeurs èn de allereerste ledenvergadering van de Griene Geaën. Komt allen! 
Ook een paar korte verslagen over de bijeenkomsten die geweest zijn. Daarbij speciale aandacht voor de Zonnepanelenactie die nu van start is gegaan. Meer informatie vinden jullie op de website! www.grienegeaen.nl Heb je aanvullingen of suggesties voor de nieuwsbrief? Meld ze bij redactie@grienegeaen.nl

Agenda

Donderdag 16 of vrijdag 17 mei Pompoenzaadjes voor de kinderen
Om de kinderen meer in contact te brengen met alles wat groeit en bloeit krijgen de leerlingen via de scholen van de Lege Geaën pompoenzaadjes uitgedeeld die ze zelf kunnen planten. Op de stekjesruilbeurs kunnen ze die komen voorzaaien, maar ze kunnen ook thuis direct al voor het raam. Tijdens de najaarsmarkt van de Griene Geaën half november zullen we een workshop organiseren om van de grootste en mooiste pompoenen leuke beesten te maken… Met een leuke prijs voor de winnaar van het mooiste beest 😉 

Zaterdag 18 mei, van 10.00 – 12.00 uur, Stekjesruilbeurs 
In de dorpstuin van Poppenwier, Harstawei tegenover nr 2. 
Met het lekker warme weer van vorige week en de plensbuien van de laatste dagen schiet het nu eindelijk op met die tuinen. Heb je stekjes over, neem die dan komende zaterdag mee naar de Stekjesruilbeurs in de dorpstuin van Poppenwier. Groente, fruit of blommen, altijd leuk om te ruilen. Of kom gewoon langs voor een kopje koffie. Misschien krijg je wel inspiratie voor een eigen moestuin, dorpstuin of plantenbak. Heb je nog een vraag? Stuur dan een berichtje naar tuintjesclub@grienegeaen.nl 

Vrijdag 31 mei, 20.00 uur, Algemene Ledenvergadering van de Griene Geaën 
In het dorpshuis de Wier van Offingawier, Fiifgeawei, recht tegenover de kerk. 
De allereerste ledenvergadering van de Griene Geaën, alle leden zullen nog een aparte uitnodiging krijgen. Ben je nog geen lid? Even aanmelden via de website. Op de ledenvergadering zal verslag worden gedaan over de activiteiten van de eerste maanden en de plannen voor de komende tijd. Hoe Grien kinne we Geaën? Iedereen is van harte welkom om mee vorm te geven aan de ideeën. Ook wordt dan het bestuur gekozen. Heb je zin om mee te doen in het bestuur? Meldt je dan even via een berichtje aanbestuur@grienegeaen.nl.

Verslagen

Woensdag 10 april, Voorbereidingsbijeenkomst voor de Repaircafé’s 
Op deze belangrijke voetbalavond was de opkomst bij deze voorbereidingsbijeenkomst nihil. Toch wil het bestuur kijken of er wel verdere belangstelling is voor het organiseren van een Repaircafé. Met dit Repaircafé willen we ook graag een podium bieden aan die Legeansters die ook professioneel hun diensten aanbieden op dit gebied. Dus kan jij huishoudelijke apparaten, computers, kleding of bijvoorbeeld fietsen repareren, professioneel of op vrijwillige basis, meldt je dan aan via repaircafe@grienegeaen.nl of via telefoonnummer 06 – 290 467 23. We willen proberen om eind juni een Repaircafé te organiseren in combinatie met een vakantieboekenruilbeurs.

Zaterdag 13 april, Lammetjesdag bij de biologische boer

Zowel kinderen als volwassenen doken die middag op tussen de lammetjes en kalfjes op het biologische melkveebedrijf van Sjouke en Anita Kiestra in Poppenwier. Ze werden goed verzorgd met een lekker stukje cake en limonade of koffie. Een aantal van hen ging naar huis met een tas diepgevroren biologische koe. Clara 73 heette ze, na jaren trouwe dienst had ze haar poot verstuikt en spalken doen ze niet bij koeien. Andere belangstellenden voor biologisch vlees kunnen zich melden bij skiestra@hetnet.nl, dan ontvangen ze bericht wanneer er vlees beschikbaar is. Ook andere aanbieders van biologisch vlees kunnen zich melden bij de Griene Geaën.

Woensdag 17 april, Zonnepanelen Informatieavond 
In het goed gevulde dorpshuis van Raerd werd het startsein gegeven van de Zonnepanelenactie van de Griene Geaën. Na een uitgebreide selectieprocedure hebben we keuze gemaakt voor installatiebedrijf ASN uit Dokkum. Ze hebben vele jaren ervaring met het plaatsen van zonnepanelen in samenwerking met dorpsinitiatieven (o.a. in Reduzum en Oentsjerk). De panelen van deze actie zijn A-kwaliteit zwarte zonnepanelen met een zwart frame, ze zijn Europees herverzekerd, de omvormers zijn van de marktleider en hebben 10 jaar garantie. Dat is vrij uitzonderlijk voor de prijs die we hebben bedongen. Neem dus zeker een kijkje op onze website, daar vind je de details en de prijzen voor verschillende aantallen panelen. Ook voor grote afnemers. Je kan via het aanmeldformulier op de website een vrijblijvende op maat gemaakte offerte aanvragen. Een duurzame investering met een aantrekkelijk rendement! Op de site vind je ook een versie van de presentatie van die avond. 

Meer informatie over al deze bijeenkomsten en meer vind je op onze website www.grienegeaen.nl 
Enthousiast geworden door al deze leuke initiatieven, maar nog geen lid? Meld je dan aan via de website!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 5 =