100 HUISJES in de Vitus kerk (Buorrenkerk) in Tersoal

Van 1 t/m 15 februari organiseren we een expositie in de kerk in Tersoal van Grietje de Vries uit Jirnsum.


Deze zomer was haar werk “100 huisjes” te zien op de kunstroute in Terherne. 
Wie het daar heeft gemist heeft nu een kans. Zelf schrijft ze over haar werk:


Objecten maak ik voornamelijk van natuurlijke materialen. 


Experimenteren, de confrontatie zoeken met kunst-ige- stoffen, ik doe het graag.
Grenzen zoeken en verleggen, dat is altijd winst.
Waardeloos materiaal wordt waardevol door het een tweede kans te geven.
Voor mij zijn het stuk voor stuk interessante uitdagingen.


Na een 4-jarige opleiding in Groningen 
en een bijna permanente drang om creatief bezig te zijn, ben ik voortdurend op ontdekkingsreis. Inspiratie vind ik overal om mij heen, ik zoek het niet, het is er. Om de juiste keuzes te maken voor een expositie leg ik mijzelf beperkingen op. Voor Proef de Kunst in Terherne heb ik gekozen om te werken binnen een thema.  Mijn lokatie tijdens deze kunstroute was een Makelaarskantoor. Het thema –hoe logisch kan het zijn– was HUISJES. 


Mijn thuis is Jirnsum ‘’dorp aan de rivier’’.
Ik heb er naast ons huis en een inspirerende tuin aan het water mijn atelier “Oleanders”. Hier maak ik allerlei bloemwerk, geboortekransen en (blijvende) geboortekado’s. Door de jaren heen is het maken van rouwbloemwerk mijn passie geworden. Ook geef ik van september tot april cursussen SKIK yn SKIK. (schikken met en zonder bloemen)


Expositie in de Vituskerk (Buorrenkerk) in Tersoal
          Open: 1 t/m 16 februari 2014 zaterdag en zondag 14.00 – 17.00 uur
          Info: Thora Justesen 0515 842005

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 2 =